Lakiasiaintoimisto Ursa Oy

Riita-asiat ja oikeudenkäynnit

Elämässä voi ajautua oikeudellisiin riitatilanteisiin, vaikka niitä ei itse aiheuttaisi. Riita-asiassa on kyse yksityisten ihmisten tai yritysten välisistä erimielisyyksistä ja niiden ratkaisemisesta oikeusprosessissa. Riita-asiat voivat koskea esimerkiksi työsuhdetta, vahingonkorvausta, vuokrasuhdetta tai vaikkapa sopimuksen tulkintaa.

Ota yhteyttä ja pyydä tilannettasi koskeva maksuton alkukartoitus.

Ammattilainen apunasi

Riita-asioissa on tärkeää kääntyä osaavan lakimiehen puoleen riittävän ajoissa. Näin asia saadaan oikeille urille jo alusta alkaen ja epäselvyydet voidaan välttää.
 

Asia alkaa usein sovintoneuvotteluilla, jossa selvitetään riidan syyt ja sovinnon mahdollisuus. Mikäli sovintoon ei päästä, tulee asia vireille käräjäoikeuteen lähetettävällä haastehakemuksella. Ammattilaisen avulla moni riita saadaan ratkaistuksi sovinnolla ilman kallista ja aikaavievää oikeudenkäyntiä.

Avustamme asiakkaitamme laaja-alaisesti riitatilanteissa etujesi mukaisen sovintoratkaisun saavuttamiseksi ja tarpeen vaatiessa asian käsittelyssä tuomioistuimessa.

 

Kotivakuutus tai oikeusapu kattaa lakimieskulut

Kotivakuutukseen kuuluva oikeusturvaosa kattaa yleensä lakimieskulusi riita-asioissa. Toimistomme selvittää tarvittaessa, vakuutuksen soveltuvuuden ja hoitaa oikeusturvan hakemisen vakuutusyhtiöltä.

Mikäli asiakkaalla ei ole oikeusturvavakuutusta, voivat
oikeudenkäyntikulut tulla korvattaksi kokonaan tai osittain valtion
varoista. Selvitämme ja hoidamme oikeusavun hakemisen aina asiakkaan
puolesta.

Ota yhteyttä ja pyydä tilannettasi koskeva ilmainen alkukartoitus.