Lakiasiaintoimisto Ursa Oy

Asunto- ja kiinteistöriidat

Asunto- ja kiinteistökauppaan liittyy useita erilaisia lakeja ja säädöksiä, jotka tulee pitää mielessä kaupanteossa. Asuntokaupat eivät kuitenkaan aina mene putkeen. Kaupan jälkeen asunnosta voi löytyä virheitä ja syntyy riita. Yleisiä riidanaiheita ovat mm. kosteusvauriot ja sisäilmaongelmat. Riita asunnosta on aina ikävä ja usein yllätyksellinenkin asia. Sitä ei kannata kuitenkaan jäädä yksinään murehtimaan. Palvelemme sinua asunto- ja kiinteistökaupan kaikissa vaiheissa, aina ostotarjouksesta oikeudenkäynteihin.

Ota yhteyttä ja pyydä tilannettasi koskeva maksuton alkukartoitus.

Asunto- ja kiinteistökauppariitojen avainkohdat virhetilanteissa

Asunto- ja asuinkiinteistön kauppaan on syytä ottaa avuksi osaava lakimies jo varhaisessa vaiheessa. Ammattitaitoinen lakimies osaa asettaa riidan hyville urille jo alkuvaiheessa ja parhaassa tapauksessa ehkäistä sen syntymisen kokonaan. Olit sitten ostaja tai myyjä, meiltä saat apua kaikissa asuntokauppaan liittyvissä tilanteissa.

Palvelemme mm. seuraavissa asioissa:

  • Kauppakirjan ja sopimusten laatiminen
  • Ostajan ja myyjän vastuiden selvittäminen
  • Reklamointi laatuvirheistä, vallintavirheistä, taloudellisista virheistä ja oikeudellisista virheistä
  • Reklaamaatioon vastaaminen
  • Sovintoneuvottelut
  • Asuntokaupan hinnanalennus ja purku
  • Mahdollinen oikeudenkäynti.

Kotivakuutus tai oikeusapu kattaa lakimieskulut

Kotivakuutukseen kuuluva oikeusturvaosa kattaa yleensä lakimieskulusi asunnon tai kiinteistön kauppaan liittyvissä riitatilanteissa. Toimistomme selvittää tarvittaessa vakuutuksen soveltuvuuden ja hoitaa oikeusturvan hakemisen vakuutusyhtiöltä.

Mikäli asiakkaalla ei ole oikeusturvavakuutusta, voivat oikeudenkäyntikulut tulla korvattaksi kokonaan tai osittain valtion varoista. Selvitämme ja hoidamme oikeusavun hakemisen aina asiakkaan puolesta.

Ota yhteyttä ja pyydä tilannettasi koskeva ilmainen alkukartoitus.